Idag lämnar ett av fem barn grundskolan utan fullständiga betyg. Många av dem hamnar i utanförskap. Men framtiden går fortfarande att påverka.  Blir du medlem i Röda Korset så bidrar du till att över 20 000 barn får hjälp med skolan och läxläsningen varje år. För att illustrera detta skickade vi ut ett slutbetyg från framtiden. Men det är inte ifyllt – utan det är du som påverkar vad som kommer stå på det.  Det blir extra tydligt eftersom vi nyttjade kanalen och gjorde varje utskick personifierat.

Vi gjorde uppenbarligen vår läxa för målet överträffades med 110%.

Målgruppen var personer som tidigare varit månadsgivare och givare till Röda Korset, men inte gett en gåva på över två år, att bli medlemmar i organisationen. En svår målgrupp, eftersom de redan har ”valt” att bli passiva. Kanske till förmån för någon annan organisation och ett annat syfte. Utmaningen i det här fallet var alltså inte bara att vinna tillbaka dessa personer till Röda Korset, utan också att få dem att bestämma sig för att bli medlemmar.

14 september, 2017

Kommentera